Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati

de Patricia Iordache in Dulciuri, 8 Apr 2013 | 10867 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamanche. Sunt usor de facut, gustosi si aspectuosi.

 

INGREDIENTE

  • - 225 gr. ciocolata amaruie
  • - 60 gr. unt;
  • - 100 gr, zahar;
  • - 2 oua mari;
  • - 225 gr. faina;
  • - 1 esenta vanilie;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - putina sare;
  • - zahar pudra (pentru exterior)
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.

Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul.

Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta  si amestecata cu praf de copt. Punem sarea si esenta de vanilie.

Obtinem o crema pe care o tinem la frigider minim 3 ore sau peste noapte.

Formam din aluat o bila cat o nuca pe care o dam prin zahar pudra si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa cu toata compozitia.

Coacem biscuitii la 170 grade, maxim 10 minute. Interiorul trebuie sa ramana umed ca la negresa, asa ca nu depsiti timpul de coacere.

Dupa ce s-au copt, ii lasam putin sa se raceasca in tava si ii scoatem usor din tava pentru ca sunt fragili si moi pana se racesc.

Din cantitatile mentionate am obtinut 46 biscuiti.

 

TIPS-URI

1

Reteta prevede sa dam bilutele de coca si prin zahar tos insa eu am incercat si nu mi-a placut, asa ca i-am dat doar prin zahar pudra.

2

Dupa coacere au aspect crapat, foarte frumos.

3

Manevrati cu grija cat sunt calzi, pentru ca sunt fragili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

09.04.2013, 10:20

Multumesc Gaby! Poate o fi norocul incepatorului, ca este prima data cand ii fac

LadyCrs 1

12.04.2013, 23:59

Si eu de cand tot zic ca fac ...sunt asa de efect!

Patricia Iordache 1

13.04.2013, 08:24

Da

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu ciocolata